Føles din hud et nummer for lille?

Det er jo ubehageligt, når huden varierer mellem at føles enten knastør eller bare tør. Sådan behøver det heldigvis heller ikke være. Men lige at finde ud af, om det er fugt eller fedt, huden mangler, er ikke altid lige nemt for de fleste.

Men, hvis din hud mangler fugt, så er den gerne næste lidt ’creppet’ i overfladen, og føles et nummer for lille. Klemmer du lidt hud imellem fingrene, går der lige lidt tid før, du er glattet ud igen på normal vis.

Her skal du gå all-in på fugtens dronning: Hyaluronsyre. Find *et serum med så meget hyaluronsyre i som overhovedet muligt. Hyaluronsyre kan nemlig binde fugt sin egen vægt op til 1000 gange. Det er ret meget fugt den kan holde på, og som den så bærer med sig.
Hvis du kan opstøve et fugtserum, hvor en af ingredienserne er ’rød algeekstrakt’, så kunne den virkelig være en gave til din tørre hud. Den røde algeekstrakt er en total rockstjerne på hyaluronhimlen!  

Den røde algeekstrakt findes i Stillehavet og Atlanterhavet og har den utrolige evne, f.eks. hvis algen bliver skyllet op på land, kan den ikke alene holde på dens nødvendige fugt i meget lang tid, den kan også selvom den er tæt på udtørret et døgn senere, fylde fugtdepoterne helt op, så snart den kommer i berøring med vand igen. Virkelig en genial ingrediens at finde i dit fugtserum.

Dernæst skal du dog også huske at peele din hud én til to gange om ugen. Her holder vi os helt væk fra alt med korn af nogen art i, ik?  Du skal gå efter en enzympeeling med AHA eller BHA. De løsner de døde hudceller, og så vil din hud meget lettere optage den gode hudpleje med aktive ingredienser, som du nu engang har brugt penge på.

En hud der føles tør, men stadig har tendens til at skinne eller glinse, er oftest en fedtfattig hud. Den har også tit de der små hvide knopper (indkapslet talgknopper), som er svære at komme af med. Det kan faktisk sammenlignes med at prøve at smutte en mandel, uden at mandlerne har lagt i blød i varmt vand først. Pænt umuligt.

Den bedste løsning er naturligvis at bruge de rigtige plejende og nærende hudplejeprodukter. Bl.a. anbefales det, at du peeler din hud 2 gange om ugen, hvilket vil resultere i, at din hud hurtigere vil vise resultater, og her kan du med fordel bruge en peel med bl.a. salisylsyre.
Salisylsyren er betændelseshæmmende, og renser blidt huden i dybden. Den løsner også ligesom hængslerne, der binder de døde hudceller, så de døde hudceller fjernes.

Når en hud mangler fedt, kan der opstå inflammationer og ubalance i huden, og ro kan med fordel skabes med bl.a. pHformulas *B3 vibrant boost maske. Den har masser af niacinamid (beroligende og fugtgivende ingrediens), så skaber den ro og bekæmper inflammationer. Men man skal altså heller ikke være bange for at tilføre sådan en hud masser af lækker fedt. Det skal bare være den rigtige slags.

*et serum med så meget hyaluronsyre
https://www.beautyakademiet.dk/product/hydra-serum-30-ml/

*B3 vibrant boost maske
https://www.beautyakademiet.dk/product/vita-b3-vibrance-boost-mask-50-ml/

Se vores
behandllinger

Vores tilgang til hud og hudpleje bygger på mere end 30 års erfaring og på en fælles passion for at skabe sund, smuk og ensartet hud.

Læs mere >

Book en tid
hos os

Det handler om sund hud, en professionel oplevelse og resultater ud over det sædvanlige.
Book >