Phototype 1-6 artikel

Creme mod akne? 

– Hvad kan du gøre?

Er du konstant på udkig efter den perfekte creme mod akne? Hos Beauty Akademiet kan du få tips og tricks til at komme bumser og akne til livs.


Gode råd til dig, der har problemer med akne

Hvis du har uren hud, så er du langt fra den eneste. Men lad os først og fremmest få noget på den rene, så der ikke er nogle misforståelser at finde. Urenheder har ikke umiddelbart intet med en decideret uren eller beskidt hud at gøre. Det er faktisk et ret misvisende udtryk, og det kan måske resultere i, at nogle af dem, som lider af akne, ender med at overrense deres hud i håb om, at de kan rense de her ‘urenheder’ væk. Gid det bare var så enkelt. 

Dit ansigt skal holdes rent, ja, men du må ikke rense så meget, at du skader det hydrolipide lag, som er hudens egen beskyttelse. Hvis du renser din hud for intensivt, så risikerer du nemlig at forstyrre din huds balance, hvilket i sidste ende bare vil give dig flere bumser og andre hudproblemer. Og det gider vi jo ikke! 

Hvad er akne, og hvorfor kommer det? 

Godt så. Tilbage til dig, der lider af uren hud, bumser eller akne. Om du er teenager, midt tyverne, eller tættere på de 50, så er ingen aldersgruppe undtaget, desværre. Der kan være flere grunde til udbrud, og ingen er udelukkende aldersbetinget. Hormoner kan nemlig spille ind uanset alder.
Akne, der medicinsk går under betegnelsen acne vulgaris, er en betændelsestilstand i de små talgkirtler og hårsække, som du har i ansigtet og på den øverste del af din krop. Akne dækker over en række forskellige hudsymptomer, som for eksempel bumser, komedoner (hudorme) og røde knopper, som altså alle skyldes betændelse i og omkring hudens talgkirtler. Hudtilstanden udvikler sig ved, at dine talgkirtler stopper til og danner komedoner. Disse kan blive betændte og ende som bumser i forskellige grader. 

Nogle af de mest almindelige årsager til, at der opstår akne, er:  

  • Hormonelle forandringer 
  • Genetik
  • Stress 
  • UV-stråler og forurening 

Kom godt i gang med den rette hudplejerutine

Hvis du også døjer med akne eller uren hud, så er noget af det mest effektive, du kan gøre, at få etableret en god renserutine. Og her er renseservietter og micellarvand altså ikke helt tilstrækkeligt. Du skal have sved, makeup, forurening og solfaktor helt af for at din hud kan restituere og blive genopbygget natten over. 

E.X.F.O cleanse fra pHformula er et ikonisk renseprodukt, som vi anbefaler til langt de fleste hudtyper, hvad enten du har sensitiv hud, kombineret eller måske fedtet hud. E.X.F.O Cleanse er et multifunktionelt renseprodukt, der både renser, eksfolierer (med Papain enzyme – et enzym fra papaya frugten) samt tilfører huden en god portion fugt. Men det er faktisk underordnet om du er til rensegel, rensemælk eller olie så længe renseproduktet passer til din hud, og produktet renset din hud ordentligt.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har fedtet hud, tør hud eller normal hud, eller hvad der passer bedst til lige nøjagtig din hud? Så kan du booke en tid på hos vores klinik. Her kan du få hjælp til at komme godt i gang med gode hudplejeprodukter fra pHformula. 

A.C. recovery: en serum ud over det sædvanlige

Når renserutinen er på plads og du har fået fjernet talg, døde hudceller og dagens skidt, så skal du have fokus på selve plejen. Her ville du måske ønske, at vi kunne fortælle dig, at alt du skulle bruge var én perfekt creme mod akne. Men her må vi desværre skuffe dig. For det er simpelthen mere kompliceret end som så

Selvom der findes mange gode cremer mod akne, så er det korte svar, at idéen om én creme mod bumser og akne desværre hører til i eventyrbøgerne. Men der findes selvfølgelig cremer og ingredienser, der virker fantastisk til at bekæmpe dit akne. 

En rigtig god ingrediens at gå efter, når du leder efter produkter til akne, er salicylsyre. Denne syre laves af salicin, som er et anti-inflammatorisk middel, der fungerer som en kemisk peeling, der rengør huden effektivt og dybdegående. Hos pHformula kan du finde en række fantastiske produkter med salisylsyre, som du med fordel kan se lidt nærmere på, hvis du ønsker døjer med akne, eller har tendens til fedtet hud. Se blandt andet vores serum ‘A.C. recovery’.
Det er en serum mod akne, der indeholder en unik kombination af aktive ingredienser som Vitamin B3, salicylsyre og tea tree oil. Disse ingredienser bidrager til at vedligeholde huden, samtidig med at de reparerer og genskaber din huds sundhed. Serummet er derfor perfekt til dig, som har en fedtet hud, idet den fremskynder hudens regenerering, opretholder en sund hud, og hjælper med at forebygge fremtidige skader i huden. 

Bestil tid til en hudterapeutisk behandling mod akne 

Kunne du tænke dig at få professionel rådgivning og resultater, der ikke er til at tage fejl af? På vores klinik, The Skin Academy, kan du vælge mellem forskellige behandlinger. Vores hudterapeuter har stor erfaring med at behandle akne, og kan garantere særdeles synlige resultater. Book en tid på vores klinik i København i dag.

 

Se vores
behandllinger

Vores tilgang til hud og hudpleje bygger på mere end 30 års erfaring og på en fælles passion for at skabe sund, smuk og ensartet hud.

Læs mere >

 

Book en tid
hos os

Det handler om sund hud, en professionel oplevelse og resultater ud over det sædvanlige.

Book >